Saturday, December 17, 2011

hadiah unggul

Alhamdulillah.

Aku bernafas lagi tatkala umurku mencecah tepat 27 tahun ini. Syukur Ya Allah. Kalau di tanya hadiah apa yg paling bermakna bagi aku untuk tahun ini, sebenarnya bukan dari hadiah fizikal yg aku dapat tapi sesuatu yg sangat berharga dan bukan semua org terpilih untuk mendapat hadiah ini. Hadiah istimewa dari Allah SWT.

Hidayah Taufiqi.

Syukur yg amat. Mungkin ini berkat dari doa ma tersyg dan abah. Sampai juga doa mereka di Arasy Allah. Sungguh aku ta sangka sampai saat ini,aku antara yg terpilih untuk mendapat hidayahNya. Rasa yg berlainan dari dahulu. Kalau dulu, aku sering merasa kosong. Tapi sekarang, rasa terisi. Sukar untuk aku terangkan dengan kata-kata.

Yg paling ketara, aku rasa sgt senang dan mudah untuk aku solat. Sebelum ni, mmg liat ya ampun. Tp skrg, mudah sgt aku na solat. Alhamdulillah. Akan ku cuba jaga tiang agama ini sebaik-baiknya. Kalau dulu, mencari hiburan di youtube tetapi skrg mencari ilmu agama, surah-surah di youtube dan internet. Kalau dulu hati lebih pada duniawi, tp kini hanya ingat kematian, alam barzakh dan hari kiamat nanti.

Sekarang ini, aku hanya mencari redha Illahi.

Moga pemberian Allah yg maha unggul ini akan ku jaga dan simpan sampai bila-bila. Moga rasa ini kekal sehingga ke akhir hayatku. Amin Ya Raab!

Semoga kita yang masih hidup dapat selalu dikurniakan hidayah-Nya, berada dalam jalan yang benar, selalu istiqamah dalam keimanan, dan termasuk umat yang dimudahkan-Nya, selama hidup di dunia, di akhir hidup, ketika sakaratul maut, di alam barzakh, di Padang Mahsyar, di jambatan jambatan Sirath-al Mustaqim, dan seterusnya.

No comments:

Post a Comment